Steek de handen uit de mouwen op Landgoed Niënhof

Steek de handen uit de mouwen op Landgoed Niënhof

Structureel · 10-12 uur/maand · Start vanaf 12 okt
Grotelaan 24, 3981 HC Bunnik, Nederland
CLZ - Jaar 3 (begin oktober 2024 – januari 2025)
2 plaatsen over.
Stage Delen
Utrechts Landschap - Beheergroep Niënhof Bunnik
#84110
Scan me of ga naar maszeist.nl/o/Werkgroep-Nienhof-Bunnik---Utrechts-Landschap/stages/Steek-de-handen-uit-de-mouwen-op-Landgoed-Nienhof/84110 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers help je mee in het onderhouden van Landgoed Niënhof in Bunnik

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers die het landgoed de Niënhof beheren voor het Utrechts Landschap. Iedereen kan meedoen, we leren van elkaar en in de praktijk.


Wat we doen:

We zijn bezig met alle voorkomende werkzaamheden op het landgoed wat betreft natuurbeheer. Het hele jaar door maar in de stageperiodes tussen september en mei zijn het vooral snoei- en zaagwerkzaamheden (o.a. knotwilgen), maaien, ijsvogelwanden maken (meestal februari/maart), ringslangenhopen (april) en wat er verder nog aandient.


Wanneer?

We werken elke tweede en derde zaterdag van de maand van 9.30 tot ongeveer 15.00. We beginnen met koffie en thee en uitleg van de werkzaamheden en uiteraard lunchen we met elkaar zo rond 12.30.


Voor het CLZ (3e jaars)

  • Zaterdag 12 oktober
  • Zaterdag 19 oktober
  • Zaterdag 9 november
  • Zaterdag 16 november


We houden van natuur, buiten werken in weer en wind, lekker de handen uit de mouwen steken en zien dat de natuur ervan opknapt. Vind jij dit ook leuk meld je dan aan, ervaring hoef je niet te hebben.


Draag geschikte kleding en schoenen!

Het is belangrijk dat je zelf stevige schoenen aantrekt die tegen een stootje kunnen, oude kleding waarvan het niet erg is als je blijft hangen in een braam. We houden geen modeshows! Evt. regenkleding. Werkhandschoenen hebben wij, lunchpakketje zelf meenemen.


Meld je aan en dan neemt Annemiek Meus (coördinator beheerwerkgroep) contact met je op om kennis te maken, al je vragen te beantwoorden en afspraken te maken.

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Stage Delen

Over Utrechts Landschap - Beheergroep Niënhof Bunnik

Wij zijn een groep vrijwilligers die met veel plezier allerlei beheermaatregelen op Landgoed de Niënhof doen voor het Utrechts Landschap. Zagen, snoeien, maaien, sloten schonen, ringslangenhopen onderhouden in weer en wind (soms wat regen of sneeuw) en iedereen die de handen uit de mouwen kan steken is welkom!