Kom helpen op bijenoase 't Sluisje

Kom helpen op bijenoase 't Sluisje

Event · 5 okt, 10:00 - 14:00
Koppelweg 131, 3704 Zeist, Nederland
CLZ - Jaar 2 (januari 2025 – mei 2025)CLZ - Jaar 3 (begin oktober 2024 – januari 2025)OLZ (eind oktober 2024 – april 2025)
Ben je erbij? 20 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten over 16 dagen.
Stage Delen
Bee Foundation
#84889
Scan me of ga naar maszeist.nl/o/Bee-Foundation/stages/Kom-helpen-op-bijenoase-t-Sluisje/84889 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Bijen zijn letterlijk van levensbelang. Zij zorgen ervoor dat bloemen worden bestoven zodat er fruit en groente kan groeien.

Uitgebreide omschrijving

 Bijen zijn letterlijk van levensbelang. Zij zorgen ervoor dat bloemen worden bestoven zodat er fruit en groente kan groeien. Maar helaas wordt hun voedsel en leefomgeving ernstig bedreigd.


De bijenoase ’t Sluisje is een magneet voor wilde bijen. Sinds de start van de oase in 2019 is het aantal insecten, waaronder bijen en vlinders, met een derde toegenomen. Er vliegen hier nu ruim 100 soorten insecten waarvan meer dan 60 soorten wilde bijen.  


 Wil je ook helpen om de bijenoase ‘t Sluisje gezond te houden? Op een aantal (zater)dagen per jaar wordt er op de oase gewerkt. Je vindt de bijenoase aan de Koppelweg 131, achter basisschool De Sluis in Zeist-West.

De werktijden zijn van 10.30-15.00 uur. Doe stevige schoenen aan, kleding die vies mag worden en neem goede tuinhandschoenen, wat te drinken en een lunchpakket mee. Wij zorgen voor gereedschap.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit maaisel afruimen, bramen, brandnetels en andere planten waar er te veel van staan weghalen.

Op die manier is er voldoende diversiteit voor de wilde bijen om hun voortbestaan te garanderen. En het helpt! Sinds de start van de oase in 2019 is het aantal soorten bijen verdrievoudigd!

Het is dus letterlijk van levensbelang voor hen dat deze oase een diversiteit aan planten en bloemen blijft behouden.

Meer informatie op de website van bee-foundation


Hoe kom ik er?

Je vindt de bijenoase aan de Koppelweg 131, achter basisschool De Sluis in Zeist-West.
Ben je erbij? 20 plaatsen over. Aanmeldingen sluiten over 16 dagen.
Stage Delen

Over Bee Foundation